VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS
Gastenboek  heden / schrijven - 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

 


2004/2003


Date: Thu Dec 23 12:33:02 2004

Bezoeker = Wittekoek, Cees
Woonplaats = Vaassen
Homepage = niet ingevuld
Email = cwittekoek(AT)cs.com
Bericht = Vraag: Wie kan mij helpen aan een of meerdere foto's van de Dr. Woltjerschool a/d Catharina Beersmanstraat? Deze vraag kwam bij me op toen ik de fotos zag van de Bospolderschool die er schuin tegenover stond.


Date: Thu Dec 23 12:19:17 2004

Bezoeker = Wittekoek, Cees
Woonplaats = Vaassen
Homepage = niet ingevuld
Email = cwittekoek(AT)cs.com
Bericht = Min of meer bij toeval kwam ik op deze site, maar te weinig tijd om 'm goed te bekijken. Ik kom er zeker terug want als oud delfshavenaar kruipt het bloed.....enz. Een werkelijk prachtige side, om jaloers op te zijn!


Date: Thu Dec 23 08:24:44 2004

Bezoeker = Chris v d Tuijn
Woonplaats = Schiedam
Homepage = ?
Email = cvdtuijn(AT)zonnet.nl
Bericht = ben al meer als vier en halve jaar bezig met alles op papier te zetten over de zakkendragers van Schiedam,delfshaven,Oud en Nieuw Mathenesse,en heb er ongeveer als 1000 gevonden.


Date: Sat Dec 11 16:52:48 2004

Bezoeker = Chris v d Tuijn
Woonplaats = Schiedam
Homepage = niet ingevuld
Email = cvdtuijn(AT)zonnet.nl
Bericht = ben al meer als vier en halve jaar bezig met alles op papier te zetten over de zakkendragers van schiedam delfshaven oud en nieuw mathenesse en delft.


Date: Thu Nov 25 01:27:49 2004

Bezoeker = Aad Verkuijl
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = info(AT)avg-drukwerk.nl
Bericht = Geweldig leuke pagina. Ik was vandaag in huize Schoonderloo. Ben direct gaan spitten en kwam op uw site terecht. Ik ben zelf een Delfshavenaar. Heb je geen foto van de zeeverkennersboot die in de kolk lag? Ik las ook niets over de visafslag. misschien later? verder heb ik een hoop opgestoken van uw site. Groeten


Date: Sun Nov 21 15:44:07 2004

Bezoeker = Streepje
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Verwezen door Google


Date: Thu Nov 18 09:45:00 2004

Bezoeker = Nick Lambrechtsen
Woonplaats = Wellington, Nieuw Zeeland
Homepage = niet ingevuld
Email = nickatcrypt.co.nz
Bericht = Ik werd verwezen naar uw webpage Historisch Delfshaven en was zeer onder de indruk, vooral van de balkjes links die naar de illustraties gingen; heel vernuftig. Ik was op zoek naar de oude molens van Delfshaven en hun distillateurs of korenbranders; kennelijk waren het niet allemaal moutmolens.


Date: Sun Nov 14 00:23:03 2004

Bezoeker = michel janssen
Woonplaats = Nijmegen
Homepage = http://www.vvv-groesbeek.info
Email = webmaster(AT)vvv-groesbeek.info
Bericht = Mooie en overzichtelijke website over Delftshaven. Meer dan de moeite waard om te bekijken. Vooral de nostalgie spreekt me aan. Tot slot wens ik u veel succes toe met de website over Delfshaven. Met vriendelijke groet, Michel Janssen Webmaster van Groesbeek het dorp der verrassingen


Date: Sun Nov 7 14:16:48 2004

Bezoeker = Ton Stoopman
Woonplaats = Rotterdam - Delfshaven
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Leuke site maar ook omdat voorouders er in genoemd worden. (Vanuit munsterland naar delfshaven geemigreerd) Mijn vader is geboren op de schonebergerweg en ik zelf woon nu op de nieuwe binnenweg nabij lage erfbrug


Date: Mon Oct 11 13:29:08 2004

Bezoeker = H.J. Spierenburg
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = geen
Email = hspierenburg(AT)chello.nl
Bericht = L.S. Tot mijn verrassing ben ik bij toeval op Uw site beland. Geboren in 1925 in de Pupillenstraat zie ik nu de beelden van uit de buurt waar ik ben groot geworden. Hartelijke dank voor deze verrassing. Graag wil van U weten of ik deze foto's mag gebruiken voor mijn persoonlijke album over oud-Rotterdam.
Groetend H.Spierenburg.

*reactie - Beste mijnheer Spierenburg, zolang het gaat om niet-commerciële doeleinden rust er bij mijn weten geen copyright op de oude foto's die ik heb gebruikt. Wel vermeld ik waar mogelijk de bron. Voor de door mij gemaakte foto's geldt uiteraard hetzelfde. 
Als uw album online komt te staan verneem ik graag waar ik die kan bezichtigen!


Date: Tue Oct 5 14:31:38 2004

Bezoeker = P. Vermeulen
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = oud leerling van de Hermes school van 1962-1965


Date: Sun Sep 26 15:34:18 2004

Bezoeker = Wim Balijon
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = http://members.home.nl/w.balijon/index.html
Email = niet ingevuld
Bericht = Alsnog mijn Url. Ik zag dat hij het niet deed.Het is wel of niet: http:// er voor plaatsen. De ene keer moet het wel en de andere keer niet. Sorry. PS. Ik moet ook mijn Norton Fire Wall uitschakelen anders wordt het bericht niet toegelaten. Als men dat niet weet mis je volgens mij berichten.

 *reactie - Dit gastenboekscript waarover ik bij XS4ALL kan beschikken heeft niet veel mogelijkheden. Als iemand een URL doorgeeft maak ik er dus zelf maar een link van.
Die beveilingsprogramma's hebben wel eens kuren. Zo wil mijn Ad-Aware zelfs geen
pop-ups openen waar ik doelbewust op klik! Maar goed, beter te veel beveiliging dan te weinig, zolang je maar controle hebt op wat er gebeurt.
Gelukkig valt het tegenwoordig met de "verloedering" in Delfshaven heel erg mee, maar wat er inmiddels aan erfgoed verloren is gegaan komt nooit meer terug... 


Date: Sun Sep 26 15:24:32 2004

Bezoeker = Wim Balijon
Woonplaats = Heerlen
Homepage = members.home.nl/w.balijon/index.html
Email = balijon(AT)home.nl
Bericht = In hoofdzaak ben ik het met uw verhaal eens. De verloedering van ons erfgoed. Ook van onze samenleving met al dat gedogen van zogenaamde kleine misdaad. Maar genoeg hierover. Ik heb je homesite over 'Den Delft' gelezen en bekeken en in dat Gastenboek mijn waardering uitgesproken. Ook mij opgegeven als 'vriend'. De site ontdekte ik, omdat Chiel van Waart mijn Gastenboek tekende. Ik hoop, dat je ook mijn 'verhaal' kan waarderen.
Met vriendelijke groeten, Wim Balijon.


Date: Thu Sep 23 11:06:48 2004

Bezoeker = Rob Vermeer
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = r.vermeer(AT)hoekvanholland.rotterdam.nl
Bericht = Beste Joop Smits, ik ben onder de indruk van deze bijzonder mooie site. Ik ben als politieman in 1969 mijn loopbaan begonnen aan het Marconiplein. Het was voor mij altijd weer een verademing om 's-ochtends vroeg, mooi - of geen mooi weer, met de fiets aan de hand door Delfshaven te surveilleren. Je ademde de rijke "historie" van het gebied in. Inmiddels werk ik al weer 12 jaar bij burgerzaken. Thans Hoek van Holland. Ik woon echter in Rotterdam-Oud IJsselmonde. Ik ben verzot op fotoboeken van het historische en vooroorlogse Rotterdam. Echter ik vind het huidige Rotterdam zich prima ontwikkelen. Met hartelijke groet, Rob Vermeer.


Date: Wed Sep 22 21:11:13 2004

Bezoeker = Joost
Woonplaats = Delfshaven
Homepage = www.schavuit.net
Email = joost (at) schavuit.net
Bericht = Joop, Prachtige website. Niet alleen interessant voor bezoekers, maar ook voor Delfshavenaars. Ik kom regelmatig een kijkje nemen en zie telkens weer wat nieuws. Enne... als je nog eens wat op wilt nemen over de schepen in Delfshaven.... kom gerust eens langs op 'de Schavuit'.
Groet, Joost


Date: Mon Sep 20 11:26:51 2004

Bezoeker = Janine
Woonplaats = Groningen
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Beste mensen, Ik ben gisteren met mijn 2 oudste kinderen vanuit Groningen toevallig in Delfshaven terecht gekomen; de planning was een dagje Rotterdam en o.a. eens kijken bij "New York". Wat waren we blij verrast door het historische Delfshaven. Geen idee dat er zo'n parel binnen Rotterdam bestond. We hebben genoten van onze wandeling en zoeken nu met terugwerkende kracht wat specifieke informatie, vandaar dat ik jullie website vond. Interessant vonden we ook de link met Piet Hein en de Pilgrimfathers. We hopen dat de inwoners van Delfshaven zorgvuldig met dit erfgoed om zullen gaan, want het is echt uniek. Met vriendelijke groet, Janine


Date: Tue Sep 7 21:23:37 2004

Bezoeker = jan carlier
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = postbus(AT)jancarlier.demon.nl
Bericht = alcohol maken is stout zijn, want alcohol is gevaarlijk en wordt gemaakt van het eten van de armste medemensen.

 *reactie - toch zijn het juist vaak die arme mensen die zelf illegaal alcohol stoken... 


Date: Wed Sep 1 16:17:53 2004

Bezoeker = linha
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = wat mot je nou

[*reactie - pfoeh... je moest 'ns weten! :-)  


Date: Sun Aug 8 15:28:03 2004

Bezoeker = Nelly Sonneveld-Riper
Woonplaats = Zwijndrecht
Homepage = Database voor verdwenen Nederlandse Molens: ww.molendatabase.org
Email = sonneveld(AT)hetnet.nl
Bericht = Beste Joop Smits, Je website vind ik zeldzaam mooi, zoiets kom ik niet vaak tegen, hij is overzichtelijk, mooi van kleur en zeer interessant. Ga hiermee vooral door, veel mensen zullen deze website waarderen. Uiteraard heb ik een schakel gemaakt naar deze website. Het aardige is dat na een stamboomonderzoek is gebleken dat mijn verre voorvader Johann Riper (geb.1818), afkomstig van het eiland Föhr, als 2e stuurman aanmonsterde in Delfshaven en zich in Nederland vestigde en verder werkzaam was als sjouwer in Delfshaven. Hij moet in de Breenastraat gewoond hebben. Of die straat nog bestaat weet ik niet. groeten van Nelly

 * NB - Breenastraat = Weenastraat


Date: Thu Jul 29 00:24:07 2004

Bezoeker = Martin Scheppink
Woonplaats = Ridderkerk
Homepage = niet ingevuld
Email = studiomartin(AT)zonnet.nl
Bericht = Ik geniet enorm van deze website. Ik ben in 1956 in de 3e schansstraat in de hoek teenover de molen het vertrouwen geboren en mijn vader is geboren in een van de twee hofjes van Duyl aan de achterhaven in 1921. Ik was eigenlijk op zoek naar een afbeelding van deze hofjes of een plattegrond waar ze eventueel zijn opgetekend. Ik moet nog een enkele foto hebben van de 3e schansstraat uit eind jaren vijftig. Als er behoefte bestaat kan ik een gescande versie sturen. Nogmaals, dit is een prachtige website. Mijn vader en moeder leven nog en ik zal ze spoedig deze website laten zien. groet Martin Scheppink

*reactie - Uit het boekje Delfshaven 600 jaar:
Mevrouw Cool uit het hofje "Van Duyl" aan de Achterhaven betaalt de melkboer
en wasdag in het hofje - foto's uit de jaren '20


Date: Mon Jul 26 23:18:09 2004

Bezoeker = Gokhan
Woonplaats = zuid holland/.......
Homepage = niet ingevuld
Email = gokhan_kaplan89(AT)hotmail.com
Bericht = ik heb 12 jaar gewoond in delfshaven /compagniestraat, vanaf 1989, ik ben nu 15 jaar. ik ga regelmatig naar delfshaven naar mijn familie en vrienden, maar als ik mijn oude huis zie komen oude herinneringen weer naar boven. ik heb gehoord dat ze het daar gaan slopen de compagniestraat, daar ben ik niet blij mee, maar ik kan er niks aan doen. Het moet maar in mijn geheugen blijven, de goede oude compagniestraat.

 *reactie - De Compagniestraat - Tja, m'n beste Gokhan, de straten waar je je kinderjaren hebt doorgebracht zijn meestal in de herinnering nog het mooist... ;-)  


Date: Tue Jul 13 12:32:42 2004

Bezoeker = ruud ronteltap
Woonplaats = den haag
Homepage = nvt
Email = rrtekst(AT)wanadoo.nl
Bericht = Geachte heer Smits, Wat een interessante en mooie site! Ik kwam er terecht tijdens een (hernieuwde) zoektocht naar m'n voorgeslacht. Ik meende te weten dat mijn naam een Nederlandse verbastering is van de Westfaalse naam 'Rundeltappe'. Een Rundeltappe zou in 1784 als soldaat in het Pruisische leger dat hier binnenrukte teneinde onze Patriotjes mores te leren omdat die het hadden bestaan Willemijn -gehuwd met erfstadhouder Willem V - bij de Goejanverwellesluis tegen te houden. Deze 'stamvader' was blijkens eenin onze familie circulerend doopbewijs afkomstig uit Beckum in het Munsterland.
Mijn zekerheid wankelt echter. Bij raadpleging on line van het gemeentearchief Rotterdam, kreeg ik tot mijn verbazing een hit uit de leggers van het oude Delfshaven. Aldaar begraven op 27-12-1771: Dirck Ronteltap. Curieus, toch?
Nu mijn vragen: Bent u de naam Ronteltap -er is ook een variant Rondeltap - ooit tegengekomen, in materiaal over Delfshaven of de wijde omtrek (Rotterdam, Schiedam, Kethel, Delft, etc.)? Hebben de zakkendragers uit Delfshaven bij uw weten iets als een ledenlijst gehad? Ik weet uit andere bron dat een aantal Ronteltappen als zakkendrager de kost heeft verdiend. U begrijpt: het gaat me om voor u reeds beschikbaar materiaal. Ik wil u niet opzadelen met research die ik zelf moet doen. Als ik even tijd heb richten mijn schreden zich naar Delfshaven. Bij voorbaat dank en altijd tot wederdienst bereid.
Ruud Ronteltap

*reactie - De heer Chris v d Tuijn heeft twee Schiedamse zakkenderagers met de naam Rondeltap achterhaald! U kunt contact opnemen via cvdtuijn(apestaartje)zonnet.nl 


Date: Thu Jul 1 09:54:49 2004

Bezoeker = Peter Hoopman
Woonplaats = Roquetaillade
Homepage = www.leleurre.com
Email = peterhoopman(at)aol.com
Bericht = Joop, je brengt een stukje wereld tot leven. Dit is onmisbaar voor een samenleving. Chapeau!!


Date: Thu Jun 17 12:42:07 2004

Bezoeker = Berdien
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Hallo, Wat een geweldig mooie site! Ik heb de opdracht gekregen voor mijn studie (Culturele Maatschappelijke Vorming) een stadwandeling te ontwerpen over een gedeelte van Rotterdam waarbij mijn keus was gevallen op historisch Delfshaven. Voor mij op deze site dus veel bruikbare en leuke informatie. Vooral de afbeeldingen vind ik erg interessant. Ik heb er veel aan gehad.
Met vriendelijke groeten, Berdien


Date: Mon May 3 23:02:18 2004

Bezoeker = sonja vlietstra
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Ben in 1975 uit de schipperstraat vertrokken, was op zoek naar de ulo op het bospolderplein en kwam zo in deze croniek terecht, een aangename verrassing.
groeten sonja vlietstra

*reactie - Op dit moment valt ook het laatste gedeelte van "onze" Schippersstraat onder de slopershamer. Die school, een groot en wat sinister gebouw tussen grote platanen, herinner ik me wel, maar ik kon er nog geen foto's van vinden. Van een oud- collega heb
ik indertijd begrepen dat het gebouw een "oorlogsverleden" had omdat het door de Duitse bezetters werd gebruikt als verzamelplaats voor de Arbeitseinzats.

*reactie 2 - Gevonden! De Bospolderschool in 1920 en in 1989 vlak voor de sloop.


Date: Sat Apr 24 23:49:00 2004

Bezoeker = Dita Reimer van Vliet
Woonplaats = Tilburg
Homepage = niet ingevuld
Email = ditar AT home.nl
Bericht = Wat een prachtige site is dit van Delfshaven, wie had kunnen denken dat Delfshaven zo mooi en interessant zou kunnen worden. Ik heb 10 jaar in de Compagniestraat gewoond van 1958 tot 1968 en keek vanuit mijn zolderkamertje over alle oude huizen en recht op de havenstraat/binnenwegbrug. Op de Piet Heynschool gezeten en naderhand bij wasserij Piet Heyn gewerkt, meer Delfshavender kan bijna niet. Waar je als kind opgroeit dat blijf je volgen. Ik hoop dat er nog veel leuke dingen gebeuren met Delfshaven, ga zo door!
Met vriendelijke groeten Dita


Date: Tue Apr 6 22:30:22 2004

Bezoeker = cobi hoorweg-klein
Woonplaats = Den Haag
Homepage = www.hoorewech.nl
Email = cobi(AT)hoorewech.nl
Bericht = Een prachtige website, zeer informatief! Ik volg de ontwikkelingen rond het zeemagazijn ook vanwege mijn belangstelling voor Ary Hoornwegh, de meestertimmerman die leefde van 1702 tot 1793.


Date: Mon Mar 22 20:39:49 2004

Bezoeker = R.M.Stoopman
Woonplaats = H.I.Ambacht
Homepage = niet ingevuld
Email = stoopie(AT)kabelfoon.nl
Bericht = Geachte heer Smits,
ik heb met veel plezier en waardering voor het geleverde werk door de historie van Delfshaven zitten bladeren. Mijn naam is Robbert Stoopman. Mijn voorouders kwamen ook uit Delfshaven en onze familienaam is al sinds 1794 aan Delfshaven verbonden.
Momenteel ben ik onze familiehistorie op papier aan het vastleggen en misschien bent u op uw speurtocht afbeeldingen, leuke verhalen, anecdotes over mijn familie of huizen(waar zij gewoond hebben) tegengekomen.
Zo zoek ik informatie over Dhr. G. van Kessel en zijn woning/werkplaats, die in 1829 als horlogemaker een bedrijfje gestart zou zijn aan de Rotterdamsche dijk, wijk B, 109 (later Havenstraat 23). In 1839 verhuisde hij naar de Rotterdamsche dijk, wijk B,115 (later Havenstraat 37) waar hij zijn bedrijfje voortzette.
In 1843 verhuisde hij naar de Aelbrechtskolk 5.
In +/- 1868 namen de gebroeders Stoopman (neven van Dhr.v.Kessel) het bedrijfje over. I.v.m. de aanleg van de Schiedamseweg verhuisde het bedrijfje en familie in 1909 naar de Nieuwe Binnenweg 397. Heden bestaat het bedrijfje nog steeds in Zwijndrecht onder de rook van Rotterdam.
Misschien kunt u mij helpen om wat van Delfshaven historie verder vast te leggen.
Met vriendelijke groet, Robbert Stoopman


Date: Sat Feb 21 14:34:26 2004

Bezoeker = Adrianus van den Berg
Woonplaats = 20 Seaham Way Perth W A 6030
Homepage = niet ingevuld
Email = Adriaan(AT)vandenberg.com
Bericht = Ik is geboren in Nederland en heeft van mijn vader een schilderrij gekrijgen van delfshaven 1939 die straat bestaat niet meer, want is weggebombardeerd in de oorlog als je een foto willem hebben kunnen ik het door E-mailen Adriaan van den Berg geboren Amsterdam.

*reactie - tip: klik hier voor de foto van het schilderij


Date: Wed Feb 18 17:35:30 2004

Bezoeker = C. Nijskens-Heijnen
Woonplaats = 5258 AP Berlicum
Homepage = niet ingevuld
Email = ethnijskens(AT)veteranen.nl
Bericht = Ik ben zeer onder de indruk van de info over Delfshaven waar ik 35 jaar gewoond hebt (Voorhaven).
Wat ik erg spijtig vind is dat ik de tekst "Historie" niet in zijn totaliteit afgedrukt krijg, noch staande noch liggend. Wat doe ik verkeerd ? Kunt U mij even een opheldering sturen. Alvast hartelijk dank.

*reactie - tip: selecteer de gewenste tekst en druk uitsluitend die selectie af. De meeste  printers negeren echter afbeeldingen die als" achtergrond" staan de definieerd


Date: Wed Feb 4 11:49:59 2004

Bezoeker = iris
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = sunmoon(AT)zonnet.nl
Bericht = Graag zou ik wat meer willen weten over het onstaan en geschiedenis van de Mullerpier. Kunt/wilt U mij informeren? Vr. Gr. Iris


Date: Sun Feb 1 16:33:56 2004

Bezoeker = Yvonne Nesselaar
Woonplaats = Delfshaven
Homepage = www.delfshaven.info
Email = yvonne(AT)delfshaven.info
Bericht = Hallo Joop Wat een prachtige Delfshavense site heb je! Ik zou heel erg blij zijn met een link naar www.delfshaven.info.
En het lijkt me ook leuk om es kennis te maken. Ik zit in het Informatiecentrum de Havenaar aan de Voorhaven en we zetten daar een prima kop koffie.
Groet Yvonne Nesselaar


Date: Mon Jan 26 10:06:12 2004

Bezoeker = van den berg
Woonplaats = tilburg
Homepage = niet ingevuld
Email = kint(AT)home.nl
Bericht = mijn schoonvader is geboren in de samuel mullerstraat.wij zijn bezig voor zijn bruiloft iets meer te weten te komen of foto's van de straat of mensen die er woonden hij heet ruud schneiders zijn ouders leo en maria.welke lagere school zat daar en waar misschienn kunt u ons een beetje helpen.vast bedankt. helene van den berg en alex schneiders.

*reactie - tip: www.rotterdammers.nl


Date: Sun Jan 4 08:42:46 2004

Bezoeker = F.G.vanNoort
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = f.noort3(AT)chello.nl
Bericht = In een woord prachtig en leerzaam. Zijn er ook bouwtekeningen voor modelbouw te koop? Veel sucses met dit mooie werk. Frans van Noort


Date: Wed Dec 17 16:31:21 2003

Bezoeker = P. Kroon
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = p.kroon(AT)zonnet.nl
Bericht = Heb thuis een schilderij van J.G. Smits. Voorzover ik kan nakijken heeft deze ook te maken met verhandelingen over het Wilhelmus en de prins van Oranje! Er zijn ook prenten van hem in het Haagsch Stadsboek van 1899.
Bekend? Gr. P.K.

*reactie: wel bekend, geen familie...


Date: Thu Dec 4 11:54:16 2003

Bezoeker = Helian Ophorst
Woonplaats = Den Haag
Homepage = www.science-alliance.nl
Email = h.ophorst(AT)science-alliance.nl
Bericht = Geachte heer Smits, Science Alliance organiseert een internationaal congres in Rotterdam op 11 en 12 december. Dit wilden wij laten voorafgaan door een "social program" dat bestaat uit een rondleiding op de werf en een rondleiding door Delfshaven. Het blijkt dat wij uiteindelijk met 8 mensen deze rondleiding gaan beleven en dat is voor de VVV een enorm probleem.
Zij organiseren geen rondleidingen voor een zo kleine groep. Ook het Gilde kan mij niet van dienst zijn, aangezien zij alleen voor non-profit organisaties werken. De medewerkers van de Werf hebben ook hun best voor me gedaan, maar kunnen me alleen helpen aan een engelstalige gids op de werf zelf. In mijn zoektocht kwam ik op uw - overigens prachtige - site terecht.
Hebt u enig idee waar ik op deze zeer korte termijn een (engelssprekende) gids voor Delfshaven kan vinden? Of zal ik uw site vertalen, uit mijn hoofd leren en zelf gidsen? Ik hoop dat u mij kunt helpen, Vriendelijke groeten, Helian Ophorst.

*reactie - tip: www.delfshaven.info


Date: Tue Dec 2 23:28:49 2003

Bezoeker = relais
Woonplaats = delft
Homepage = niet ingevuld
Email = stalenhf(AT)wanadoo.nl
Bericht = beste Joop, Momenteel verdiepen wij ons in de verkeersgeschiedenis van deze regio met name in de trekvaarten die in het begin van de zeventiende eeuw gegraven werden. misschien kunt u ons daarover wat nader informeren.
Kunnen we daarover 'ns een uurtje of zo van gedachten wisselen? Met vriendelijke groet, Luuk en Bert


Date: Fri Nov 21 21:51:27 2003

Bezoeker = Marcel Bas
Woonplaats = Voorschoten
Homepage = http://roepstem.tripod.com
Email = mrbas_26(AT)hotmail.com
Bericht = Proficiat met Uw zeer informatieve webstek! Aangezien het persoolijke aspect in de webstek niet ontbreekt, ben ik als gekluisterd blijven lezen over hoe Delfshaven is verworden tot een stadsdeel dat heeft mogen delen in de 'culturele verrijking' die vanaf de jaren zeventig is ingezet. Wat mij in het bijzonder trof is inderdaad de schade die de politici van de jaren zeventig hebben aangericht in zowel Delfshaven als Gorinchem. De linkse opiniekneders van de jaren zeventig en tachtig mogen het nu gelukkig afleggen tegen een wat conservatievere generatie. Maar hun vernietigende werking is nooit meer te herstellen, gezien de talrijke sloopwerken en demografische verschuivingen die zij ons vaderland hebben aangedaan. Ook in Voorschoten hebben ze oude dorpshuizen vernietigd, al is er demografisch gezien niet veel veranderd aan de samenstelling der bewoners. Het is hier dus nog goed toeven, ondanks dat we hier in de Randstad zitten. Ik kwam op uw site terecht omdat ik gisteren aan de Aelbrechtskolk, in de Oude of Pelgrimsvaderkerk, de huwelijksvoltrekking van een goede vriend heb bijgewoond. Het was mijn eerste kennismaking met een echt 'Gereformeerd Milieu'! Ik zal Uw webstek regelmatig bezoeken en ik zie uit naar Uw nieuwe bijdragen. Met vriendelijke groet, Marcel Bas.


Date: Thu Sep 4 22:15:10 2003

Bezoeker = Rineke Smits
Woonplaats = Borsbeek, België
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Hoy Joop. Ik vind de site heel leuk en overzichtelijk en kijk met spanning uit naar het vervolg ervan. Ik heb echt genoten van de mooie foto's (waar haal je ze toch allemaal vandaan) en de beschrijving met veel interresse gelezen. Er zal ook wel een beetje nostalgie van mijn kant bij zijn om hier in België z'n leuke wederwaardigheidjes over mijn geboorteland te lezen. Ik krijg nog net geen heimwee gelukkig. Ik blijf het volgen, deze site en die van dedelft.
Groetjes en succes ermee Joop. Rineke.
 meest recent / schrijven - archief: 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

legal disclaimer WEBSITE-OVERZICHT research & webdesing:
TOP
VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS