VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS
Gastenboek  heden / schrijven - 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

 


2009 & 2010


Bericht van Ben Spoor via e-mail - 5-12-2010

Ik woon net een dag aan de Voorhaven, ben door de omgeving geïnspireerd geraakt en kwam zo op jouw site terecht. Het is boeiend en informatief tegelijk, mijn complimenten daarvoor. Ik ben niet echt gewend om met zoveel allochtonen om mij heen te wonen. Mijn eerste ervaringen met de naaste buren zijn prima. Ik zal jouw site wel vaker bezoeken om mijn bezoek over Delfshaven te kunnen informeren. Voorlopig woon ik hier tijdelijk. Regelmatig zal ik de omgeving verder verkennen. Vooral ben ik erg benieuwd naar de restaurantjes. Dus alle tips op dat punt, stel ik graag op prijs. Succes met jouw site.

Groeten, Ben


Bericht van René Brendel via e-mail - 3-11-2010

Hallo Joop, ik zat de website te bekijken en las dat er heel veel reacties zijn van voormalige bewoners van Delfshaven. Ik ben René Brendel, nu woonachtig in West Brabant, maar ik ben opgegroeid in de Kapelstraat bij de Willem Buytenwechstraat. Ik heb op de Piet Heinschool gezeten in de Coolhavenstraat, periode 1955-1960, bij de beruchte juffrouw Waleson. Daarvoor op de kleuterschool Ons Kleuteroord, achter de Piet Heinschool.

Op deze school zaten natuurlijk ontzettend veel kinderen uit Delfshaven. En wij hebben begin dit jaar een reunie gehad in Delfshaven van oud klasgenoten. Dat was in De Pelgrim, naast de Dubbelde Palmboom. Helaas ontbraken ontzettend veel klasgenoten en wij hebben toen besloten om nog een keer een reunie te organiseren, maar dan met meer lotgenoten.

Oproep geplaatst in de Oud Rotterdammer, wat daar uit rolde als resultaat viel toch wel tegen. Sommige klasgenoten waren helaas al overleden. Ik kwam vanmorgen echter op jouw website een naam tegen die mij bekend voorkwam en ik heb gereageerd naar de schrijfsters. Ik las ook dat het Gastenboek tijdelijk gesloten is. Ik heb echter een heleboel namen van kinderen (nu senioren, 60 plussers of produkten van de grijze golf) waarnaar wij op zoek zijn. Misschien heb je nog suggesties, laat het weten.
Als het gastenboek weer toegankelijk is wil ik wel een oproep plaatsen.

Bedankt en succes met je website !

René Brendel, Noordhoek - renmar apestaartje hetnet punt nl


Bericht van Frans van Driel via e-mail - 2-11-2010

Met interesse uw boeiende site geheel gelezen en dan gaat mijn hart als oud-Rotterdammer weer open. Hoe kom ik op uw site terecht. Mijn oma en opa de Smit hebben ca. 1915 gewoond in de Kulk op no. 112k9. Bij nazoeken dacht ik altijd dat de Kulk in Rotterdam-Zuid was. Maar alle berichten wijzen op Delfshaven.
Weet iemand iets over de Kulk, als straat?

Met vriendelijke groet, Frans van Driel.


Bericht van Kees Nijssen via e-mail - 5-10-2010

Hier even een berichtje van Kees Nijssen. Ik ben geboren in de Schans no 79 en later gaan wonen in het monumenten pand in de Havenstraat. Mijn vader was kolenboer in de Langedijkstraat. Ik zat op de school met de bijbel. Meer info van de goede tijd, dat komt nog.

Groetjes - kees.nijssen apestaartje upcmail punt nl
Graag een reactie! Ik woon al jaren in spijkenisse.


Bericht van Dirk Mooij via e-mail - 15 augustus 2010

Hallo Joop

Ja, je weet nooit waar je terecht kom als je zo gaat wat wij noemen "surfen", ik was eigenlijk naar een neef aan het zoeken toen ik zijn naam tegen kwam op jouw site. Het was leuk om die ouwe foto's weer eens te zien. Dat bombardement kan ik me nog heel goed voor de geest halen, wij woonden die tijd in de Snoekstraat en mijn broer en zus kwamen net uit de tram en kwamen thuis holle toen het luchtalarm ging. Nou de rest zal je wel meer gehoord hebben. Van mijn moeders kant gaat de "Ras" familie terug naar eind 1700, maar zo ver ik weet woont er nu geen familie meer. Als alles wordt gesloopt dan vinden ze misschien nog de looie soldaatjes die mijn broer en ik in de schoorsteen hadden verstopt.

Vele groete en bedankt, Dirk Mooij - Waiuku, New Zealand


Bericht van Marion van Callandt via e-mail - 21 juli 2010

Geachte heer Smits,

Ik ben op uw website terecht gekomen tijdens speurwerk voor mijn moeder. Zo’n beetje alle informatie betreffende Delfshaven en de Schiedamseweg draai ik voor haar uit, mijn moeder maakt er dan een plakboek van. U kunt zich misschien wel voorstellen wat een enorm boek het gaat worden nu ik uw site gevonden heb. Wat een geweldige informatie en mijn complimenten voor de prachtige foto’s.

Mijn moeder wordt dit jaar 77 en het lijkt alsof, naarmate de jaren verstrijken, Rotterdam een steeds grotere rol in haar leven inneemt. Er gaat geen gesprek voorbij zonder dat Rotterdam erin is genoemd. Ze is geboren en getogen aan de Schiedamseweg 100. Haar meisjesnaam is Adriana van der Vlies (nu Pia van Callandt). De achternaam van haar moeder is Van Houten. Ik weet dat ze vroeger een winkel hadden in ijzerwaren, als het goed is bestaat de winkel nog.

Wie weet zijn er mensen die haar of haar zus Rita nog kennen. En wellicht vinden deze mensen het leuk om een keer in contact te komen. Aangezien mijn moeder niet onderlegd is met computers geef ik mijn email adres : mario.marion apestaartje chello.nl

Met een hele vriendelijke groet uit de polder. Marion van Callandt, Lelystad


Bericht via e-mail - 29 maart 2010

Beste Joop, helaas is je gastenboek dicht dus daarom maar per email. Via jouw site kom ik zomaar in contact met een achter-achterneef van mij (zie berichtje B. van de Sluijs, 7/1/2010). Hij kon mij van alles vertellen over een tak van de familie, waarover ik zelf alleen maar informatie uit de archieven had, omdat zowel mijn grootouders als hun ouders jong overleden. Wij wisten helemaal niets over de kistenmakerij. Heel erg leuk! Ik had ook nog een vraag/oproep: heeft iemand misschien een foto voor mij van het huis Havenstraat 141? Mijn grootvader werd daar geboren in 1886 en zijn ouders hadden er tot 1890 een winkel in huishoudelijke artikelen. Het huis is nu afgebroken. Een oude foto zou leuk zijn, maar een recente zou ik ook al heel mooi vinden. Zou deze oproep toch in het gastenboek mogen?

Vriendelijke groeten, Nanne Weber
Email: nanneweber apestaartje gmail.com Date: Sun Feb 21 21:54:06 2010


Date: Sun Feb 21 21:54:06 2010

Bezoeker = nelleke
Woonplaats = best
Homepage = niet ingevuld
Email = nelleke-verhoeven(AT)online.nl

Bericht = Geachte Joop, Door toeval ben ik op deze site terechtgekomen, en heb er van genoten. Mijn grootouders hebben van ongeveer 1917 of 1918 tot eind van de tachtiger jaren in de schipperstraat gewoont op nummer 57 met 4 kinderen waaronder mijn moeder. Ook al was het een kleine bovenwoning met weinig privacy, maar de gezelligheid is het eerste waar ik graag aan terugdenk. Misschien zijn er mensen die mijn moeder nog kunnen herinneren? Ik ben zelf 58 jaar en heb zeer prettige herinneringen aan de straat, de haven en de omgeving als ik daar logeerde. Wat me ook altijd bij is gebleven dat met oud en nieuw om 12 uur kerstbomen werden verbrand en het doordringende geluid van de scheepstoeters. Ik was dan ook zeer verbaast dat alles is gesloopt en er afschuwelijke nieuwbouw voor in de plaats is gekomen. Maar ik heb zeer genoten van al de oude foto's en vind dat je een dikke pluim verdient voor deze site.
groet nelleke verhoeven


Date: Sun Feb 14 19:42:36 2010

Bezoeker = Peter de Zwart
Woonplaats = Scheemda
Homepage = niet ingevuld
Email = pdezwart01(AT)hetnet.nl

Bericht = Na wat zoeken op google over delfshaven op deze site terecht gekomen en het ziet er overzichtelijk en mooi uit.En na het lezen van het gastenboek ben ik benieuwd of iemand zich mijn grootouders vader en tante nog herinnert,mijn opa was Wilhelm alexander de Zwart mijn oma Suzanna Magdalena de Zwart, Nijman,mn vader Wim de Zwart en mn tante Annie de Jong ,de Zwart.Mn vader is geboren in 1940 en ze hebben gewoond aan de voorhaven en schansstraat.
MVG Peter de Zwart.


Date: Tue Jan 19 11:22:58 2010

Bezoeker = venlet
Woonplaats = budel
Homepage = niet ingevuld
Email = role(AT)chello.nl

Bericht = Ik ben op zoek naar de familie naam VENLET deze komt voor in het Delfshaven jaren 1800 tot 1900. Heeft iemand hier informatie over


Date: Mon Jan 11 15:12:22 2010

Bezoeker = B. van der Sluijs
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = Met excuses voor tikfout in mijn bericht dd.7.1.2010. Sanne Weber moet zijn Nanne Weber.


Date: Thu Jan 7 21:32:35 2010

Bezoeker = B. van der Sluijs
Woonplaats = Capelle aan den IJssel
Homepage = niet ingevuld
Email = jipi28sv(AT)hetnet.nl

Bericht = Naar aanleiding van de vraag van Sanne Weber over een bepaalde molen in Delfshaven het volgende: Wij blijken een gemeenschappelijke voorouder te hebben, t,w, Jacobus Weber, gedoopt Rotterdam 5.5.1811, overleden Delfshaven 16.12.1867. Jacobus Weber, met een kistenmakerij op de Goudseweg in Rotterdam, vestigde zich niettemin in 1840/41 in Delfshaven en wel omdat hij daar molenaar werd, net als zijn grootvader destijds i n Schiedam (1759). Jacobus was molenaar in Delfshaven van 1841 tot waarschijnlijk in 1852, omdat hij daarna in diverse akten weer vermeld wordt als timmerman, kistenmaker/kelderkistenmaker. Ik heb mij wel eens afgevraagd op welke molen hij in Delfshaven molenaar werd en vind het zeer bijzonder, dat een lid van de familie Weber, na al die jaren via-via over een opname van de bewuste molen blijkt te beschikken en kennelijk bij overlevering ook nog weet dat de Webers in Delfshaven een kistenmakerij hadden. Ik heb de stamboom van de familie Weber (sinds 1759) uitgezocht en zou het dus zeer op prijs stellen als ook ik de desbetreffende opname van de molen zou kunnen ontvangen. Mijn grootmoeder heette Johanna Pieternella Weber en was een kleindochter van Jacobus Weber, m.v.g. B. van der Sluijs


Date: Mon Dec 21 10:58:13 2009

Bezoeker = Fred Vonk
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = Joop, wat een schitterende site !! Knap dat je al die foto's en info hebt kunnen vinden, dat moet een enorm werk geweest zijn. Ik heb van '57 tot '72 op de Schiedamseweg gewoond, tegenover het Prinses Theater en heb als jochie veel in die buurt rondgezworven en kattekwaad uitgehaald. Mooi om al die foto's met uitleg te zien. groeten Fred


Date: Tue Dec 8 11:51:22 2009

Bezoeker = nellie van es
Woonplaats = avenhorn
Homepage = niet ingevuld
Email = pater-v.es(AT)quicknet.nl

Bericht = hallo joop smits vol bewondering heb ik naar uw site gekeken en ik ben in het bezit van een ingekleurde pentekening van de aalbrechtskolk het is van voor de oorlog komt van mijn overgrootouders vandaan en is hier nog belangstelling voor ik wil het wel verkopen er staat een handtekening onder aghel of zoiets. hr gr nellie van es


Date: Sun Nov 22 13:26:39 2009

Bezoeker = Han van der Hilst
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = hanvanderhilst(AT)kpnplanet.nl

Bericht = In de buurt van de "van der Hilst straat" en de "van der Hilst dwarsstraat" heeft mijn over/ overgrootvader gewoond en was burgervader van 1841 tot 1854. Wie kan mij helpen met b.v. een plaatje van zijn huis en zijn exacte namen, mijn vader zei dat hij Laurens heette maar op het maanbordje staat Pieter. In een boekje over Delfhaven wordt ook alleen de naam Pieter vermeld. Hij zou getrouwt geweest zijn met ene Jansje Nijhuis. Zou hij b.v. nog een broer gehad kunnen hebben?? Wie weet hier iets meer van??? Alvast bedankd voor je hulp. Groet Han


Date: Wed Nov 18 14:06:46 2009

Bezoeker = LBV
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = leniebreugem(AT)hotmail.com

Bericht = Wie heeft Joop Oorschot gekend? Hij was directeur van clubhuis Don Bosco in Schoonderloostraat. Ik ben daar een keer op een carnavalsfeest geweest. Ik ben bekend met de periode van Joop na het clubhuis. Eigenlijk is mij niet bekend of hij nog leeft.


Date: Mon Oct 12 20:38:13 2009

Bezoeker = henk v.d veer
Woonplaats = poortugaal
Homepage = niet ingevuld
Email = henkie1@xs4all.nl

Bericht = ik heb vol belangstelling de site over delfshaven ( scheepswerf De Hoog gelezen ...! mijn vraag is ...Is er een kiek van deze werf van het jaar 1951 Daar was ik bij aanwezig met de verbouwing van de walvisjager am 1 ....groeten henk


Date: Mon Sep 28 22:18:41 2009

Bezoeker = Fred Hoek
Woonplaats = De Rijp
Homepage = niet ingevuld
Email = fc.hoek@quicknet.nl

Bericht = Hoe komt het zakkendragershuisje aan de gevelsteen: INT.WAPEN VANDE RIIP ?????


Date: Sun Sep 27 13:57:44 2009

Bezoeker = anita bussem
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = De moeder van Peter Blanker heet Marietje Blanker zijn opa een broer van mijn vader heette ome Aart Bussem..was een kind uit een eerder huwelijk


Date: Fri Sep 25 21:02:26 2009

Bezoeker = Bob Kamerbeek
Woonplaats = Canada
Homepage = niet ingevuld
Email = bob kamerbeekattelus.net

Bericht = Hi Joop Fantastiche website! Mijn moeders kant van de familie komt voor vele generaties (ca 1700)uit Delftshaven, de Rijnsdorp familie. Mijn vader was geboren op de Spanjaardstraat en zelf heb ik nog vele goede herinneringen aan die buurt. Groeten


Date: Thu Sep 24 21:37:21 2009

Bezoeker = aad blanker
Woonplaats = sneek
Homepage = niet ingevuld
Email = blanker(AT)versatel.nl

Bericht = ik lees in reacties uit het jaar 2007 van alie van de berg en anita bussem dat ze op de een of andere manier connecties hebben met de fam blanker in rotterdam. ik ben geboren in rotterdam hillegersberg mijn opa had 10 kinderen en een van hen is volgens mij de vader van peter blanker die oom van mij heette piet blanker en was housnijder/beeldhouwer is gescheiden en opnieuw getrouwd en woonde in de zoomstraat is gestorven op de leeftijd van 47 jaar mijn opa was kelner en heette cornelis etc. klinkt dat wellicht bekend in den oren


Date: Wed Sep 9 16:24:13 2009

Bezoeker = Ruud Voskamp
Woonplaats = Delfzijl
Homepage = niet ingevuld
Email = rvoskamp(AT)planet.nl

Bericht = Beste mensen...wat gebeurt er allemaal met mijn oude buurt? Ze hebben toen ik even niet keek m'n geboortehuis (Hudsonstraat 135a) en m'n lagere school (Bospolderplein) tegen de vlakte gegooid. Op Google Earth zie ik alleen een grote bouwput...there goes the neighborhood.


Date: Sat Sep 5 15:09:25 2009

Bezoeker = Ingeborg Harberts
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = romathyathotmail.com

Bericht = Beste Joop Smits, Ik ga samen met mijn gezin wonen in het project Stadswerf. Ik hoop dat u nu het project vorm begint te krijgen het toch niet zo slecht vindt. Weet u inmiddels al iets meer over wat er met het VOC gebouw gaat gebeuren? Het zou inderdaad mooi zijn als het in zijn oude glorie hersteld wordt. Met vriendelijke groet, Ingeborg Harberts

* reactie - Beste Ingeborg, bedankt voor je reactie. Over het VOC-magazijn is voor zover ik weet nog niets zeker. De nieuwbouw die om het VOC-pand staat vind ik nog steeds afbruik doen aan het historische karakter van dit stadsdeel. Niettemin heet ik jou en je gezin van harte welkom in Historisch Delfshaven en wens ik je veel woonplezier in de Stadswerf. En een voordeel heb je: waar je in woont hoef je niet tegenaan te kijken! ;-) Hartelijke groet, Joop Smits


Date: Fri Aug 14 20:42:08 2009

Bezoeker = gerard davelaar
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = gerard.davelaar(AT)gmail.com

Bericht = Hallo Joop, Mooie site, maar wil je eens kijken op http://nimetokwintel.blogspot.com/ en contact opnemen, want je bent nog een 'vermiste persoon' groet gerard davelaar


Date: Fri Jul 17 21:59:28 2009

Bezoeker = marcel roelofs
Woonplaats = Deventer
Homepage = niet ingevuld
Email = marceroelofsatconcepts.nl

Bericht = Ik was bezig om een powerpoint van Delfshaven te maken en na veel zoeken kwam ik op uw site.Het ziet er geweldig uit.Het heeft me veel geleerd over Delfshaven.Als het goed is komt mijn powerpoint op www.rotterdam010.nl te staan.Omdat ik uw site zo uitstekend vind verwijs ik er heel veel naar.Het mag nog meer bekendheid krijgen. Mijn naam is Marcel Roelofs en ik woon in Deventer.


Date: Wed Jul 8 20:28:42 2009

Bezoeker = aad kriek
Woonplaats = bergschenhoek
Homepage = niet ingevuld
Email = aadkriek(at)zonnet.nl

Bericht = ik ben geboren in de schans in 1949 met veel plezier daar gewoond ik hoop ooit nog eens oude vrienden en vriendinnen te vinden vandaar het bezoek hier op deze site , aan delfshaven heb ik fijne jeugd te danken met o.a clubhuis piet heyn princes theater enz.


Date: Wed Jun 24 20:57:14 2009

Bezoeker = Corrie Geismann van Amersfoort
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = corrie_1950(AT)hotmail.com

Bericht = Echt een mooie Site. Ik kom er steeds ff kijken. Ik heb in de schans 56 gewoond naast nico nijman. Mijn speelvriendtjes waren toen,Corretje van Dijk,Fam Ras,en Nellie stouter en zo waren er vele,mijn ma kwam bij giel delen. Groetjes van Corrie Geismann van Amersfoort Mijn naam is Corrie van Amersfoort


Date: Sun May 31 21:08:59 2009

Bezoeker = anja
Woonplaats = bergen op zoom
Homepage = niet ingevuld
Email = acmluijsterborghAThotmail.com

Bericht = Kunt U mij evt meer vertellen over een wijnnapje met op de handvaten leeuwtjes. Ik ben naar Delfshaven verwezen. Het is van mijn oma .Ik heb er foto's van. Mvrgr Anja Luijsterborgh


Date: Fri May 8 15:09:51 2009

Bezoeker = Jaap Gerritsen
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = -
Email = lekkernl(AT)hotmail.com

Bericht = Hey Ik ben samen met een student bezig een erfgoedkaart aan te leggen zodat we deze kunnen gebruiken voor op basisscholen. Enkel sommige dingen zijn me nog niet helemaal duidelijk. Is het mogelijk dat ik deze vragen alsnog aan u persoonlijk kan stellen? Met vriendelijke groet Jaap


Date: Tue Apr 28 20:09:00 2009

Bezoeker = Peter
Woonplaats = Rotterdam (Havenstraat)
Homepage = niet ingevuld
Email = petervandrunen(AT)hotmail.com

Bericht = Prachtige website met veel nuttige informatie en mooie foto's. Ik hoop dat je 'm lang online kunt houden en kunt uitbreiden. Overigens, ik deel je visie met betrekking tot de nieuwbouw. Zeker de armoedige pandjes die tegen Schiemond (aan het einde van de Voorstraat) zijn gebouwd, vind ik een doorn in het oog. Hoe verzinnen ze het om zulke troep neer te zetten? Ik hoop dat de bouwstijl in de toekomst op de historie is gericht. Ga zo door! Mvg, Peter.


Date: Fri Apr 17 16:13:06 2009

Bezoeker = Mw. L.M. Lembeck
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = lmlembeckATchello.nl

Bericht = Goeden Middag. Afgelopen maandagavond kwam ik op de veerboot van Hull naar Europoort een mevrouw uit Wales tegen. Zij en haar echtgenoot zijn Engels, maar hebben in Wales een Evangelische organisatie opgericht om jongeren te helpen. Ze vertelde dat haar man en zij afkomstig waren van de Franse Hugenoten en dat ze hun afstamming tot eind 17e eeuw al gevonden hadden in Frankrijk. Ze zouden daarna dolgraag een deel van de route van de Pelgrimvaders willen volgen. Ze hebben geen computer, maar ik kan u wel het adres geven, indien u dat wilt hebben. Is het mogelijk dat u een Engelsetalige versie hebt van uw website voor hen?

* reactie - Ooit had ik het plan een Engelstalige versie van deze site. Het is er niet van gekomen. Echter, via google.com/translate is van deze website een redelijk te begrijpen voor Engelsen. Overigens zal Googlen op "pilgrim fathers",al dan niet in com-binatie met "1620" of "mayflower", veel voor hen interessante informatie opleveren. Hartelijke groet, Joop Smits


Date: Wed Apr 1 21:48:22 2009

Bezoeker = Adriana Bal-Venlet
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = chrija(AT)zeelandnet.nl

Bericht = Hallo Frederika Venlet Ik denk dat we familie zijn, want uw ouders zijn mijn opa en oma denk ik. Vond het verrassend om dit bericht te vinden en moest even puzzelen over de naam. Groetjes Janny


Date: Thu Mar 19 17:22:22 2009

Bezoeker = elsje
Woonplaats = zaandam,
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = hallo wat een leuke site. ben geboren in de Schan.s woon nu al 32 jaar in Zaandam, maar je geboortegrond blijft trekken.


Date: Wed Mar 18 09:57:07 2009

Bezoeker = Cor Leeflang
Woonplaats = Hilversum
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = Buitengewoon leuke webside. Ik ben geintresseerd in Historische Cartografie en kwam al zoekende uw side tegen.


Date: Wed Feb 25 18:43:16 2009

Bezoeker = Jan C.L. Torenvlied
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = jcl.torenvlied(AT)planet.nl

Bericht = Voor zover mij bekend was mijn grootvader van moeders kant bakker in Delfshaven, in een bakkerij schuin tegenover de ophaalbrug. Naam: van der Wilde. Hij was ook, voor zover mij bekend, lid van het comité dat het standbeeld voor Piet Heijn oprichtte. Als aandenken daaraan ontving hij een zilveren theelepel met daarop een miniatuur van het stand-beeld van Piet Heijn. Kunt u bevestigen dat dit verhaal juist is?

* reactie - volgens dit verhaal zou u best wel eens gelijk kunnen hebben.


Date: Wed Feb 11 20:41:34 2009

Bezoeker = Kees Lucas
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = Hallo Joop, Wat een leuke site en voor mij persoonlijk de geschiedenis van Voorhaven 3, en top dat er een link naar restaurant Millers is gemaakt.
Groet, Kees Lucas Restaurant Millers


Date: Tue Feb 3 11:03:37 2009

Bezoeker = Gerdy
Woonplaats = Delfshaven
Homepage = niet ingevuld
Email = gerdyheek(AT)gmail.com

Bericht = Wat een leuke informatie over Delfshaven! Ik woon sinds een half jaar in een van die afgrijselijke blokkendozen, in de, jawel, Rosenveldtstraat. Ik vind het geweldig, ik geniet van de dynamiek en de levendigheid van Delfshaven. Ik ben binnenkort jarig en wil wegens een nogal uiteenlopende gastenlijst graag iets anders doen met mijn verjaardag. Ik dacht aan een rondleiding door Delfshaven. Bent u wellicht geinteresseerd of weet u iemand die dat zou willen doen?
Vriendelijke groet, Gerdy

* reactie - Beste (buurvrouw?) Gerdy, door het Gilde Rotterdam worden stadswandelingen georganiseerd, o.a. in Delfshaven. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een aantal pagina's van deze website printen over de stukjes die je zelf het meest aanspreken en dan zelf voor gids spelen voor je gasten, dat lijkt me wel zo persoonlijk. En alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Hartelijke groet, Joop Smits


Date: Sat Jan 31 11:49:39 2009

Bezoeker = alie de sterke van den berg
Woonplaats = rotterdam alexanderpolder
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld

Bericht = hoi ik lees hier dat leo het huis uitging omdat het afgebroken moest worden wij waren als laatste in dat huis boven theofilus hoek oranje nassaustraat pietheinsplein en hadden het hele huis zowel voor en achter en een enorme zolder, wij zijn in october 1960 getrouwd en hebben er gewoond tot eind 1961 en begin 1962 met veel spijt hebben wij zitten kijken toen de boel werd afgebroken voor dat bejaarde flat ik kom zelf van het pietheinsplein vandaan en heb daar gewoond vanaf 1940 tot 1960 ik heb het een hele fijne buurt gevonden , mijn ouderlijk huis staat er nog boven de waterstoker ,nu is het een cafe mijn vader liep de laatste jaren met ijs en verkocht vuurwerk met oudjaar wie heeft nog een herinnering aan ons
groetjes van alie van den berg


Date: Sun Jan 4 17:02:31 2009

Bezoeker = Els Cattenstart
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = elsje2ATtele2.nl

Bericht = Hallo, ik heb deze website al diverse keren bezocht. Mijn overgrootvader heeft namelijk als zakkendrager in Delfshaven gewerkt. Ik ben benieuwd of er nog gegevens zijn bewaard over het zakkendragersgilde en/of de mensen die daar gewerkt hebben. Ik ben namelijk erg benieuwd wanneer mijn overgrootvader daar heeft gewerkt.
Met vriendelijke groet, Els meest recent / schrijven - archief: 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

legal disclaimer WEBSITE-OVERZICHT research & webdesing:
TOP
VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS