VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS
Gastenboek  heden / schrijven - 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

 

2005


Date: Tue Dec 27 23:22:59 2005

Bezoeker = Jan de sauvage nolting
Woonplaats = amsterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = sauvagenoltingATxs4all.nl
Bericht = Mijn bet-overgrootvader Johan Wilhelm Rösener Manz (*Amsterdam 1824 - † ‘s-Gravenhage 1894) was tot 1870 burgermeester van Delfshaven (en als zodanig één van de initiators voor de oprichting van het standbeeld van Piet Heyn te Delfshaven). Hij woonde te Delfshaven aan "de Schie o/z Wijk B nummer 97 k". Ik zou graag willen weten waar dit adres precies was en of er nog afbeeldingen van het huis zijn waar hij met zijn gezin (en dus mijn overgrootmoeder) woonde. Op het gemeentearchief Rotterdam kon niemand mij daadwerkelijk verder helpen.


Date: Tue Dec 27 22:40:22 2005

Bezoeker = gerda van der Zalm.
Woonplaats = capelle aan den ijssel
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Beste meneer Smits, vanaf mijn vierde jaar(1964) heb ik op de Schiedamseweg 45 gewoond later op 41 en toen ik trouwde boven juwelier Honig op Schiedamseweg 40. In 1964 ging ik samen met mijn ouders en zussen wonen in het huis van mijn overgrootouders, nog steeds is Delfshaven mijn favoriete plek.


Date: Mon Dec 19 16:46:29 2005

Bezoeker = T.S. Kraaijeveld
Woonplaats = Barendrecht
Homepage = www.kraaijeveld-barendrecht.nl
Email = info(AT)kraaijeveld-barendrecht.nl
Bericht = Onlangs was ik in het prachtige Delfshaven waarbij het mij opviel dat de afmeersteigers voor de historische schepen in een erbarmelijke toestand verkeren. Op sommige plaatsen ronduit gevaarlijk !! Mijn bedrijf trekt regelmatig remmingwerken waarbij hardhouten palen vrijkomen welke nog een zeer redelijke kwaliteit hebben. Deze palen gebruik ik regelmatig voor het hestel van oude steigers en remmingwerken. ( dus hergebruik van tropisch hardhout ) Hei - en timmerwerk voeren wij met eigen materieel en personeel uit. ( zie ook de web-site ) Heeft u interesse, neem dan even contact met mij op. Met vriendelijke groet, T.S. Kraaijeveld


* reactie - Het richten van bedrijfsaquisitie aan de gemeente Rotterdam of de deelgemeente Delfshaven lijkt me toch meer effect sorteren dan het plaatsen van een advertentie in het gastenboek van een persoonlijke website....


Date: Mon Dec 12 22:50:58 2005

Bezoeker = Vicky
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Ha Joop, op www.antennerotterdam.nl is een oproep gedaan aan bewoners van de wijk Bospolder Tussendijken om hun wetenswaardigheden over de wijk te melden. Ik ben vandaag eens gaan sfeerproeven in de mij onbekende wijk achter historisch Delfshaven. Misschien vind je het ook leuk om een artikeltje aan de redactie op te sturen, of om aandacht te vragen voor jouw (leuke!) site?


Date: Tue Dec 6 20:43:05 2005

Bezoeker = foto-on
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = intresse 40/50 gewoond Willem van Zijlenstraat


Date: Wed Nov 23 12:28:36 2005

Bezoeker = John Paesens
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = john.paesens(AT)chello.nl
Bericht = Mij moeder woonde bij haar ouders thuis in de watergeusstraat 65 a Van 1934 tot 1957 ik heb daar als kind gespeeld een deel van mijn familie woonde daar ook


Date: Sat Nov 19 12:00:35 2005

Bezoeker = mieke van marion
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = mijn grootouders en mijn vader plus broers en zussen hebben vroeger in hoekvanholland gewoond in de duinen mijn vader is daar ook geboren


Date: Wed Nov 16 19:11:08 2005

Bezoeker = T. van Waart
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = t.waartatcompaqnet.nl
Bericht = Mijn grootvader Simon van Waart, inwoner van Den Helder, is in 1937 overleden, hij was toen 67 jaar oud. Getrouwd met Elisabeth Bogaerts en later, weduwe geworden met Wijnanda Visser. Dat is zo ongeveer wat ik van hem weet. Wie kan mij verder helpen?


Date: Tue Nov 8 17:56:05 2005

Bezoeker = bas van riemsdijk
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Huis van 't Hoff bent u de zoon van mij 'ome Cor' van het hoff die ook op de schiedamseweg heeft gewoond, vrachtwagenchauffeur was en ater naar Den Briel is gegaan?


Date: Tue Nov 1 20:06:50 2005

Bezoeker = J.H.M. de Lange
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = lang3642(at)planet.nl
Bericht = Ben geboren op de hoek Wattierstr./Schiedamseweg in 1937. Ben in 't bezit van 'n foto van direct na het bombardement. ik zoek 'n foto van die hoek van voor 't bombardement in 1943. Daar was 'n filiaal v.d. RMI (Rotterdamse Melkinrichting) gevestigd en mijn moeder was de filiaalhoudster. Wie kan mij aan die foto helpen. Ben al jaren op zoek. Mvg. Jan de Lange.


Date: Tue Nov 1 17:18:16 2005

Bezoeker = C.v.d.Tuijn
Woonplaats = Hellevoetsluis
Homepage = niet ingevuld
Email = c.vdtuijn(AT)tiscali.nl
Bericht = ik ben verhuist en een ander e-mail adres gekregen,over de zakkendrager van Schiedam ben ik goed op de hoogte.


Date: Sun Oct 23 11:29:21 2005

Bezoeker = Huib van 't Hoff
Woonplaats = Etten-Leur
Homepage = niet ingevuld
Email = bekend
Bericht = Gisteren hebben we weer eens een bezoekje aan ons Delfshaven gebracht. Een lekker balletje gehakt gegeten bij van der Helm en langs het Kolkje gewandeld. Tot onze "schrik" zagen we dat het huis waar we de eerste jaren van ons huwelijk gewoond hebben en onze zoon geboren is, Schiedamseweg 62, gesloopt is. Veel spijt heb ik nu toch dat ik vroeger nooit foto's heb gemaakt van de straten en de huizen die een betekenis hebben. Misschien heeft nog iemand een foto van nummer 62, wel iets uit de jaren 60 of 70 en niet zoals het de laatste jaren eruit heeft gezien. Voor de kenners, in de winkel (keldertje) zat bloemenwinkel Sprenkels.

* reactie - Op de pagina over de Schiedamseweg heb ik me ook al boos gemaakt over deze stadsvernieling, Huib. Voorzover ik kon beoordelen zaten er twee verzakte panden tussen de rij die gesloopt is. De rest, het blok dat gespieged aan de andere kant van de Spanjaardstaat is te bewonderen, was gewoon te restaureren. Maar ja, dat kost de gemeente geld en afbreken en nieuwbow laten neerzetten levert geld op.
Historisch besef blijkt weer ver te zoeken bij het stadsbestuur... Het nummer over Delfshaven van Peter Blanker is helaas nog steeds actueel!


Date: Sat Oct 22 23:56:25 2005

Bezoeker = Els
Woonplaats = Dordrecht
Homepage = niet ingevuld
Email = emurbanus(AT)hotmail.com
Bericht = Wat een leuke site over de plek uit mijn moeders jeugdjaren! Mijn moeder en haar tweelingzus Hennie en Annie Menkens zijn in 1915 geboren op de Aelbrechtskolk tegenover de Piet Heinsbrug. Haar vader had er een bakkerij: De Piet Hein Bakkerij. Er stond een Beeld van Piet Hein in de etalage. Mijn opa stookte de oven nog op houtkrullen. Hij had de bakkerij van 1912 tot 1926. In een boek " Delfshaven 600 jaar" staat ook een foto van mijn opa en oma met mijn moeder en haar zussen voor de bakkerswinkel. Het pand staat er nog steeds. Er zit nu een antiek en curiosawinkel in.


Date: Tue Oct 11 13:09:23 2005

Bezoeker = Yvonne
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = ydekkers(AT)deloitte.nl
Bericht = Mijn vriend woont in Rotterdam, vlak bij historisch Delfshaven. Ik ben er vaak doorheen gewandelt en telkens overvalt mij een vakantie gevoel wanneer ik daar door de straatjes slenter. Het is het enige stukje Rotterdam waar ik zou willen wonen. Maar ja, zie daar maar eens tussen te komen....


Date: Sat Oct 1 00:57:37 2005

Bezoeker = Els Leertouwer
Woonplaats = Soest
Homepage = niet ingevuld
Email = E.Leertouwer(AT)xmsnet.nl
Bericht = Geachte heer Smits, Genoten van deze documentaire over Delfshaven. Mijn moeder is er geboren. Tijdens de oorlog is zij in Soest terecht gekomen. Doch, Delfshaven heeft nog een bijzondere plek in haar hart. Heb het een en ander nu voor haar uit kunnen printen. Heel veel dank.


Date: Sun Sep 18 18:23:50 2005

Bezoeker = A.M.Burgs
Woonplaats = Goes
Homepage = niet ingevuld
Email = amburgs(AT)zeelandnet.nl
Bericht = Een aftakking van mijn familie heeft in de jaren 1850 in Schiedam gewoond achter de teerstoof en in de Oud en nieuw Mathenesse zij daar nog oude foto,s van. Bij voor baat mijn hartelijke dank.


Date: Thu Sep 15 12:16:28 2005

Bezoeker = Saskia
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = saskiapoot@hotmail.com
Bericht = Hoi, Wij zijn van de pabo en zijn bezig met een onderzoek in de wijk Bospolder. We hebben al het één en ander gevonden en dat kun je zien op onze weblog: http://bospolder.web-log.nl/ Nu zitten we nog met de volgende vraag: Hoe gaan de mensen uit de verschillende nationaliteiten met elkaar om? Zou u ons hier iets meer over kunnen vertellen? Groeten Saskia

* reactie - Als je de pagina 'persoonlijk' leest en daarna onderaan doorklikt op de link 'milticiltirariteiten' krijg je een aardig idee over hoe ik het leven in deze wijk ervaar. Maar in het kort komt het er op neer dat iedereen met elkaar omgaat zoals dat overal gebeurt, dus heel wisselend en veel meer afhankelijk van de persoon in kwestie dan van de etnische of culturele achtergrond.
Er zijn bijna altijd meer overeenkomsten dan verschillen tussen buurtbewoners.


Date: Tue Sep 13 13:49:14 2005

Bezoeker = Said
Woonplaats = Gorinchem
Homepage = niet ingevuld
Email = casasous(AT)hotmail.com
Bericht = Ten eerste mijn complimenten voor de mooie site. Voor school zijn we bezig met het schrijven van een artikel over delftshaven en ik zou daarvoor graag in contact willen komen met u. Ik zou graag een interview willen houden met u over delftshaven. Deze interview kan via de mail, telefonische of msn gehouden worden. Kunt u zo snel mogelijk contact opnemen als u hiervoor tijd hebt. p.s. We hebben nog steeds de beste ijsjes van de regio (venetie)


Date: Tue Sep 6 15:18:24 2005

Bezoeker = Erik Visser
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = e.visser(AT)webcentre.nl
Bericht = Hallo mooie site veel info heel intersant. Ik ben op deze site gekomen via een georven schilderij het is een haven gezicht van Delfshaven geschildert door J. Snijders het is ver voor de 2e wereldoorlog in het bezit gekomen van mijn groot ouders ik ben opzoek naar info over de schilder/leeftijd van het schilderij Kunt u mij misschien helpen mvg Erik Visser


Date: Sat Sep 3 10:44:22 2005

Bezoeker = Ricardo
Woonplaats = Zierikzee
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Hele mooie en leerzame site, mijn complimenten. Ik ben werkzaam in de wijk Delfshaven en deze site geeft mij veel meer inzicht dan ik ooit heb gehad, bedankt en ga zo door.


Date: Wed Aug 31 14:56:36 2005

Bezoeker = mohamed
Woonplaats = rotterdam boslbolplein
Homepage = neee
Email = west_morco
Bericht = waar kan ik kom werk bij jou

* reactie - Nu je het zegt, mijn auto moet nodig weer eens gewassen worden...


Date: Fri Aug 26 14:57:58 2005

Bezoeker = c geismann van amersfoort
Woonplaats = zwijndrecht
Homepage = niet ingevuld
Email = corrie-1950(AT)hotmail.com
Bericht = de site is heel mooi. ik ben zelf in de schans geboren op nummer 56a. de woning bestaat niet meer,ben er ongeveer 1962 verhuis. groetjes corrie


Date: Tue Aug 2 20:11:21 2005

Bezoeker = Jan
Woonplaats = Delfshaven
Homepage = niet ingevuld
Email = ccpttrt[AT]dds.nl
Bericht = Joop in een woord prachtig ik ga zelf ook even spitten of ik nog oude foto's kan vinden. Mijn vader en moeder hebben vroeger een bakkerij gehad naast het Prinses theater. Bakkerij Riehuijs. Ikzelf woon al haast 30 jaar nu op de Schiedamseweg.


Date: Mon Aug 1 20:10:20 2005

Bezoeker = Annette Dalhuisen
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = annetteatvanulft.nl
Bericht = Ik heb jaren met veel plezier in de Watergeusstraat gewoond (na de renovatie). Ik heb ook met veel plezier deze website gelezen en veel erbij geleerd. Vanwege een vraag kwam ik op deze site. De vraag is hoe komt de Dubbelde Palmboom aan haar naam. En dan vooral de 'de' in dubbel-de palmboom.
Wie weet het antwoord?
Groetjes, Annette


* reactie - Goeie vraag! Omdat ik Winny te Kloese (PR en evenementen voor De Dubbelde Palmboom) toch aan de lijn had heb ik het even nagevraagd. Het is niet helemaal zeker, maar het verhaal gaat als volgt: Het pakhuis 'Denemarken' kreeg in 1860 als distilleerderij de naam 'De Palmboom'. In Schiedam was al zo'n zelfde pakhuis, maar dan enkel, ook met de naam 'De Palmboom', dus werd het dubbele pakhuis in Delfshaven Dubbel 'De Palmboom' genoemd. Later werd dat verbasterd tot De Dubbelde Palmboom. Mooi verhaal toch? Ik heb het meteen toegevoegd aan de De-Dubbel-De-Palmboom-pagina.


Date: Thu Jul 28 00:20:25 2005

Bezoeker = Bert Kret
Woonplaats = Australia
Homepage = niet ingevuld
Email = berendor(AT)westnet.com.au
Bericht = Dear Mr Smits, Bedankt voor uw reactie op mijn vraag in het bericht hieronder. Het ruimt een paar vraagtakens op. Ik ga nu weer verder kijken. Ik heb ook vlug een gedeelte van uw opvatting op multiculturalism gelezen. Het is niet veel verschillend hier en ik geloof heel sterk in integration. Bert Kret


Date: Wed Jul 27 08:40:14 2005

Bezoeker = Bert Kret
Woonplaats = Ballina NSW Australia
Homepage = http://familytreemaker.genealogy.com/users/k/r/e/Lambertus-L-Kret/
Email = berendor(AT)westnet.com.au
Bericht = Dear Mr Smits, Een fantastische site dat ik pas vandaag heb gevonden. Ik ben een oud-Rotterdammer (1932) maar woon sinds 1955 in Australia. Mijn grootvader, wie ik helaas nooit heb gekend, woonde aan Schiedamseweg 138a vanaf August 1940. In April 1943 verhuisde hij naar Boxtel. Weet u, of iemand die dit leest, of pand nummer 138a werd vernietigd gedurende het bombardement op 31 March 1943? Zelf woonde ik niet in Delfshaven maar op in de Middenhoefstraat op de hoek van de Essenburgsingel. Ik kan het bombardement goed herinneren.
Groeten uit Australia en keep up the good work. Bert Kret

* reactie - Uw opa is destijds net op tijd verhuisd. Schiedamseweg 138 ligt tussen de Wattierstraat en de Schippersstraat. Dat blok werd door het bombardement in maart 1943 volledig in de as gelegd. Deze foto van dat blok huizen dateert van vlak na het bombardement, met op de voorgond de hoek Schiedamseweg/Wattierstraat.


Date: Wed Jul 20 17:43:50 2005

Bezoeker = Susanne Leusen ( Sjoe )
Woonplaats = Wageningen
Homepage = niet ingevuld
Email = wimensue(AT)hotmail.com
Bericht = Ben geinteresseerd in liedjes over Delfshaven ( mijn geboorteplaats


Date: Mon Jul 11 15:06:12 2005

Bezoeker = Kees machielse
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = www.stadsadviseur.nl
Email = c.machielse(AT)stadsadviseur.nl
Bericht = Geachte heer Smits, Gegeven uw kennis over Delfshaven zou ik u willen vragen of u interesse heeft mee te werken aan het realiseren van Codex Delfshaven. Codex Delfshaven wordt in opdracht van de deelgemeente Delfshaven ontwikkeld en is bedoeld om bezoekers en (toekomstige) bewoners op een eigenzinnige wijze kennis te laten maken met een deel van Delfshaven (Bospolder, Schiemond, Coolhaveneiland, incl Lloydkwartier en Mullerpier). Met behulp van een PDA (personal Digital Assistent = kleine zakcomputer) wordt dit mede mogelijk gemaakt. Zou u hierover met mij contact willen opnemen.
Bij voorbaat dank, Kees Machielse, tel. 010 - 478 88 88


Date: Wed Jul 6 12:24:40 2005

Bezoeker = Chiel van Waart
Woonplaats = Poortugaal
Homepage = niet ingevuld
Email = chvwaart(AT)kabelfoon.nl
Bericht = Joop je site gedeeltelijk bekeken staan leuke en interesante dingen in
Zodat ik hem zeker nog een keer zal bezoeken
groetjes Chiel


Date: Mon May 30 08:50:22 2005

Bezoeker = karan
Woonplaats = rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = je moeder

* reactie - Ah, humor... Kostelijk!!!


Date: Mon May 30 08:49:34 2005

Bezoeker = karan
Woonplaats = rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = je moeder


Date: Mon May 16 11:56:11 2005

Bezoeker = Nacha
Woonplaats = Rotterdam - Delfshaven
Homepage = nacha.punt.nl
Email = nachabekkers(AT)hotmail.com
Bericht = Wat een fantastische site! Is het goed als ik in mijn eigen weblog een vermelding van deze site geef?
Gr. Nathalie


Date: Sun May 1 17:00:51 2005

Bezoeker = linda
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = hoeveel jaren bestaat de molen van delfshaven al????????


Date: Mon Apr 25 23:43:36 2005

Bezoeker = franklin delano van hulst
Woonplaats = niet ingevuld
Homepage = niet ingevuld
Email = hulst0000atplanet.nl
Bericht = mijn komplimenten met uw prachtige verzorgde site. mijn groot ouders van vaders kant hebben zo rond 1900 in delshaven gewoond . vriendelijke groeten frank


Date: Thu Apr 21 13:36:02 2005

Bezoeker = Johan G. Smits
Woonplaats = Beesd
Homepage = Johan-G-Smits.nl (in aanbouw)
Email = jgs(AT)filternet.nl
Bericht = Beste neef, Mijn complimenten voor deze prachtige door jou gemaakte website. Ik heb er tot nu toe allen doorheen gebladerd, maar hij is echt goed. Ook heb je de opmaak prachtig in de stijl van je onderwerp gehouden, voor zover de techniek dat mogelijk maakt. Succes verder en het goede gewenst. Kom je nog eens langs in Beesd? Groet, Johan


Date: Mon Apr 18 23:31:22 2005

Bezoeker = Willem Jongbloed
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = wjongbloed(AT)planet.nl
Bericht = Ik heb tot 1963 op deze schoolgezten. Mijn klasse leraar was dhr Keller het hoofd heette de Bruijn. Ik ben op zoek naar oude klasgenoten uit die tijd.

* reactie - Je zou natuurlijk ook even op www.schoolpagina.nl of www.schoolbank.nl kunnen kijken...


Date: Mon Mar 21 17:00:42 2005

Bezoeker = T. van Vliet
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Wat een informatieve site over dit prachtige stukje Rotterdam! Klasse.


Date: Sat Mar 12 12:38:08 2005

Bezoeker = Peter Blanker
Woonplaats = Sound / Shetland eilanden
Homepage = niet ingevuld
Email = niet ingevuld
Bericht = Hallo Joop Smits! Wat een mooie site en ik was waarachtig wel een beetje vereerd dat je mijn liedje Delfshaven er zo fraai in hebt verwerkt. Ik ben nog lang niet uitgekeken op je werkstuk en zal ook nog wel regelmatig terugkeren naar mijn wortels, zowel op je site als in lijfelijke werkelijkheid, want op dit moment woon ik officieel nog wel op Delfshaven, hoor! Wel heb ik 10 jaar in Gorcum gewoond, maar daarheen verhuisde ik uit het West-Betuwse dorp Hellouw (gem Neerijnen) waar ik met mijn gezin 20 jaar vertoefde. Ik woon nu alweer 5 jaar in Delfshaven, maar ben er steeds minder en ons huis daar staat nu dan ook te koop. Mijn vrouw Vicky en ik hebben namelijk besloten onze 3e leeftijd te gaan 'vieren' in en rond ons tweede huisje ergens op een van Shetland eilanden. We zullen dan wel met enige regelmaat naar onze geboortegrond terugkeren. En mocht de nostalgie die ik in mijn liedje 'Delfshaven' beschreef me nopen vanuit deze eilanden even dichter bij dat plekje te zijn, dan weet ik je site nu wel te vinden. Je kunt het uit het voorgaande ook wel een beetje proeven, denk ik, maar misschien is het ook wel nuttig om te weten dat ik me inmiddels met andere dingen bezig houd dan optreden in het land en m'n liedjes laten horen. In 2003 heb ik met een serie voorstellingen van mijn programma 'Balans' in het Bibliotheektheater van Rotterdam afscheid genomen van 'het theater'. Natuurlijk schrijf ik nog wel en zal dat zeker blijven...en ook liedjes. Maar toen ik 65 werd heb ik besloten om nog zoveel mogelijk alles te gaan doen wat ik ooit wel had gewild, maar wat er nooit van kwam, omdat er nou eenmaal gerepeteerd, geacteerd, gezongen en gereisd moest worden. (Tja, iemand zei een keer tegen me: "als ik zo kon zingen ging ik nooit meer werken" en dat was best aardig bedoeld, maar voor mij lag dat toch wel even anders: gewoon werk, arbeid verrichten, je brood verdienen)
Dus groeten van het Land van de Oceaan, van 'pensionado' Peter Blanker


Date: Fri Mar 11 16:31:53 2005

Bezoeker = Cafe Soif
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = www.soif.nl
Email = soif(AT)wanadoo.nl
Bericht = Wat een ontzettende leuke en interessante site. Ik werk in Cafe Soif (voorheen vergulde zwaan) en tot mijn grote verrassing en vreugde, keer op keer waanzinnige foto's van het pand uit vroegere tijden. Dank!


Date: Fri Feb 11 12:02:27 2005

Bezoeker = Huib van 't Hoff
Woonplaats = Etten-Leur
Homepage = niet ingevuld
Email = huib.malise [at] wanadoo [punt] nl
Bericht = Beste heer Smits, Ik ben bij toeval op uw site terecht gekomen en heb genoten. Als geboren en getogen Delfshavenaar, ik heb 27 jaar op de Schiedamseweg gewoond, heb ik nog steeds een band met mijn stad. Ik voel me geen Rotterdammer maar Delfshavenaar. Vooral bij de brug over de Kolk heb ik bijzondere gevoelens, mijn vader heeft mij vroeger verteld dat het meeste smeedwerk in de smederij van mijn grootvader gemaakt is, dus heb ik daar in 1976 mijn trouwfoto's gemaakt. In de Kolk heeft jaren een oude mijnenveger gelegen, Jacobus Willem van Brederode, dit was het thuishonk van de zeeverkenners waar mijn broer jaren bij heeft gezeten en ook ik de nodige uren aan boord heb doorgebracht. Het is jammer dat hier geen foto's van zijn. Ook ik ben uiteindelijk van de Schiedamseweg gevlucht door de enorme achteruitgang en steeds groter wordende criminaliteit want ik had het gevoel dat mijn kinderen niet in een dergelijk milieu moesten opgroeien. Maar toch bewaar ik goede herinneringen aan Delfshaven. Ik ben zelf nog op zoek naar het nummer Delfshaven van Peter Blanker en heb dat op internet nog niet kunnen vinden, want dit nummer typeert precies wat er gebeurd is. Veel succes met uw website.

* reactie - Ik ben meteen op zoek gegaan naar Peter Blanker. Zie het resultaat...
en ook de zeeverkennersboot Jacobus Willem van Brederode is terecht!


Date: Mon Jan 24 16:42:56 2005

Bezoeker = Marian de Kamper
Woonplaats = Dordrecht
Homepage = niet ingevuld
Email = postbus(AT)kamper.demon.nl
Bericht = Geachte heer Smits, Wij zagen een prachtige pentekening in kleur van de Aelbrechtkolk - Rotterdam. Deze lijkt heel veel op de prent van G. Groenewegen, eind 18e eeuw. De tekening is gesigneerd door Hfr.van Westen? en het nummer 85. Is dit 1885 of 1985? en weet u misschien de naam van de schilder en eventueel de waarde van dit schilderij? Graag zou ik hierop antwoord ontvangen. Bij voorbaat hartelijk dank! Met vriendelijke groet, Marian de Kamper

* reactie - Geen idee... lijkt me trouwens meer een vraag voor "Tussen kunst en kitch"!


Date: Sun Jan 9 10:58:23 2005

Bezoeker = Joke Hazenberg
Woonplaats = Rotterdam
Homepage = niet ingevuld
Email = c.hazenberg(AT)hccnet.nl
Bericht = Wij fam Timmermans zijn al jaren lid van "De Delft" en ontvangen de krant thuis. De krant is te groot. Hele tafel nodig om goed te lezen. Maar wat betreft de website Bijzonder mooi. Schitterend. Ook de geschiedenis van de haven en de omgeving. Prachtig in één woord.

* reactie - en we zijn nog wel zo apetrots op ons king-size formaat Scheeps-journaal


Date: Fri Jan 7 21:20:27 2005

Bezoeker = BJ Henkes
Woonplaats = heemstede
Homepage = niet ingevuld
Email = bj.henkes at quicknet.nl
Bericht = Ik heb genoten van het verzamelde werk van hr Smits. Ik hoop dat hij de tijd krijgt om dit aanstaande kroniek af te maken en roep iedereen op hiervoor al wat kan bijdragen aan een verdere uitbreiding in te sturen zodat het tot een mooi geheel kan worden samen gesmolten. Voor mij was de aanleiding hier rond te neuzen een mail van mijn broer met wie ik verder aan het pluizen ben naar de voorvaderen. Ik zal zeker met enige regelmaat terugkomen om verdere vorderingen te zien. Wanneer er op mijn zoektocht nog leuke feiten boven water komen zal ik die aanbieden voor verwerking. bj henkes


Date: Sun Jan 2 11:13:29 2005

Bezoeker = SONCK A.
Woonplaats = IEPER (WEST VLAANDEREN) BELGIE
Homepage = niet ingevuld
Email = fa264756@skynet.be
Bericht = Hallo Joop, Bij het opzoeken van Sonck (oud Delfts geslacht) ben ik op je croniek van Delfshaven gekomen en ik vind het beknopt en toch zeer leerrijk voor iemand als ik die meer wil weten over de geschiedenis van Nederland en België vooral de steden en regio's waar de naamSonck voorkomt zoals Delft, Utrecht, Hoorn, Alkmaar, Breda en dan ook in Oost Vlaanderen (Belgie) Ik heb al zoveel mogelijk kopieën genomen, maar ik zal zeer nog vaak op jouw croniek terugkomen om meer over de geschiedenis van Delfshaven te leren. Gewoon zeer prachtig, ook je eigen geschiedenis vind ik mooi. Bedankt. Mocht je ooit iets vernemen over het geslacht Sonck uit Delft dan graag een mailtje want opzoekingen vanuit België is niet altijd even gemakkellijk.
Gelukkig nieuwjaar en groeten van A. Sonck (uit Ieper op 50km van Brugge)
 meest recent / schrijven - archief: 2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004/2003      

legal disclaimer WEBSITE-OVERZICHT research & webdesing:
TOP
VOORBLAD - INLEIDING - 1400-1700 - 1700-1900 - ERFGOED - PERSOONLIJK - WEBLINKS